• Äntligen seger!

A-laget tog årets första seger i kvällens match mot IF Lödde som Nosaby vann med 1-0 efter samma siffror i paus. P g a skador blev det en del ändringar i startelvan. Bl a gick Patchicco Dialo ned i mittförsvaret och ersatte Mbye som har problem med ett knä. I anfallet startade Mjällbylånet Ludvig Tidstrand tillsammans med Mike Andrew. Nosaby inledde piggt och fick en drömöppning med mål redan i 4:e matchminuten när Erland Veselji snyggt spelade fram Mike Andrew som placerade in bollen till 1-0. Erland fick tyvärr senare i halvleken utgå p g a befarad lungkollaps. Stärkta av målet tryckte Nosaby tillbaka Lödde men skapade inte några riktigt heta chanser att öka på ledningen. Bortalaget kom alltmer in i matchern och tog över sista kvarten men Nosabyförsvaret var stabilt och 1-0 höll sig till halvtid. Tyvärr drog Nosaby sig på onödiga gula kort för snack och det gällde att undvika ytterligare i andra halvlek. Andra halvlek inleddes i hällregn med inslag av hagel som gjorde planen hal och svårspelad. Lödde hade mest boll när Nosaby sjönk långt ned i plan och de skapade en del riktigt bra chanser men Hugo storspelade i målet. Sista kvarten satsade bortalaget allt framåt för att nå en kvittering och bjöd på flera bra omställningslägen men tyvärrr kunde inte Nosaby utnyttja dem och 1-0 stod sig tiden ut. Det blev stort jubel när domaren blåste av matchen efter 93 spelade min och årets första 3-poängare äntligen var ett faktum. Matchen var ett klart steg framåt och ikväll skapade Nosaby betydligt mer än i tidigare. Ludvig Tidstrand gjorde en bra debut i nosabytröjan och samarbetet med Mike Andrew kommer säkert utvecklas. Det Nosaby måste jobba bort är de onödiga gula korten som kan bli kostsamma när avstängningarna kommer. I med segern tog Nosaby några kliv upp i tabellen och fick kontakt med lagen i mittenlagen. Nu väntar en ny hemmamatch på söndag 28 april mot IFK Trelleborg. Avspark kl 14.00 då vi hoppas Nosaby kan ta en ny seger. A-Lag för 10 dagar sedan
  • Första segern i Nationella

Vårt 16-årslag är första nosabylag som kvalificerat sig till Nationella serien på ungdomssidan Laget spelar i P16 Region 1 med lag från Skåne, Halland och Småland bl a allsvenska Kalmar FF och IFK Värnamo. Efter 2-2 i premiären mot Malmö City förra helgen tog man första segern idag genom att vinna med 3-0 på bortaplan mot lundalaget Torns IF. Nosaby IF för 15 dagar sedan
  • Klar förlust mot FK Karlskrona

Det blev en tung förlust mot FK Karlskrona idag på bortaplan. Hemmalaget vann helt rättvist med 3-0 efter 0-0 l paus. Matchen påverkades en del av den kraftiga vinden. Nosaby inledde i motvind. Karlskrona var nära att ta ledningen efter 10 min spel efter ett bolltapp i Nosaby och det blev friläge som Hugo räddade. Bra en en minut vann Karlskrona på nytt bollen och skapade ännu ett friläge men Hugo räddade på nytt. Spelmässigt var inledningen på matchen jämn. Nosabys bästa chans kom i 32:a min när Stephens frispark tog i ribban. Hemmalaget avslutade halvleken bra och hade ett par klara chanser att ta ledningen men 0-0 stod sig till paus. Nosaby fick en mardrömsstart i andra när Karlskrona tog ledningen på nick som satt otagbart i närmaste krysset efter ett inlägg från högerkanten i 51:min. I 61:à min ökade Hugo Lundqvist på till 2-0 när han vek in från sin vänsterkant och fick tllbaka ett väggspel och placerade in bollen vid bortre stolpen. Ett mycket snyggt mål. Nosaby försökte flytta upp och få till en reducering men var uddlösa. Det var många långbollar som enkelt togs om hand av hemmaförsvaret eller blev för långa i medvinden. Slutresultatet faställdes på övertid efter ett nytt bolltapp och friläge men denna gång resultaterade det i mål och 3-0 var ett faktum. Karlkrona vann rättvist. Nosaby var alldeles för långt och lagdelarna satt inte ihop vilket gav hemmalaget ytor som de utnyttjade och när nosaby vann boll var det för få spelare med i offensiven. Nu väntar match mot IF Lödde som vann idag med 3-0 mot IFK Trelleborg där det behövs poäng. Avspark på fredag 19:e april kl 18.30 på Nya Vallbjörka då vi hoppas Nosaby tar första segern för säsongen. A-Lag för 15 dagar sedan
  • Förlust i Derbyt

Nosaby förlorade dagens hemmaderby mot Hässleholms IF med 0-2 efter 0-1 i halvtid inför storpublik. Våren gjorde sin ankomst lagom till avspark men tyvärr kunde inte Nosaby spräcka sin segerlösa svit under 2024. Nosaby inledde matchen mycket bra med en dubbelchans i matchinledning som borde resulterat i mål. Nosaby fortsatte ha mycket boll men ju längre halvleken gick kom HIF in i matchen. Sista kvarten i halvleken tog HIF över och gjorde ett psykologiskt mål i 45:e min efter omställning på en Nosabyhörna. Lucas Johnsson var hetast i straffområdet och tryckte in en målvaktsretur. Snöpligt mål och knappast rättvist då första halvlek var jämn. HIF inledde bäst i andra och Nosaby hade svårt att skapa något framåt. Några omställningslägen fanns men man utnyttjade inte dem framförallt p g a sistapassen inte satt. HIF hade några heta chanser men avsluten var svaga men i 80:e min avgjorde Theo Ekström matchen när han placerade in ett inspel från vänsterkanten efter nosabyförsvaret tappat markeringen på honom i straffområdet och 0-2 var ett faktum. Nosaby forcerade sista kvarten men lyckades inte spräcka nollan utan 0-2 stod sig tiden ut. Nosaby gjorde en bra första halvlek men i andra var HIF klart det bästa laget och vann rättvist. HIF kommer säkert vara med i toppstriden i år också och infria förhandstipsen. Nosabys defensiv är stabil men offensiven behöver förbättras. Vi hoppas det lossnar framåt i nästa match mot FK Karlskrona på bortaplan. Avspark 14 april kl 13.00. A-Lag 6 apr